Grafik

Projekt Nouvelle ligger ca 250 meter från Upplands Väsby pendeltågstation. Tidigt i planeringen var målet att majoriteten av lägenheterna skulle vara av det mindre slaget. Med det i bakhuvudet samtidigt med ständiga rapporter om skenande koldioxidutsläpp, självkörande bilar och dålig luft i städerna ställde vi oss frågan, ska vi verkligen bygga en massa parkeringsplatser i det här huset år 2019?

Vad kommer egentligen den bil-normen ifrån som vi idag planerar efter? Om vi gör som vi alltid har gjort kommer det leda till någon förändring? Vi ville utmana gamla sanningar och istället tänka i nya banor.

Om vi istället planerar och underlättar för kollektivtrafik och cykling, låter leveranser komma till dig istället för du till dem, kanske vi kan göra en liten förändring? Det är så vi tänkt när vi planerat Nouvelle.

Huset har inga privata parkeringsplatser utan istället en massa andra smarta lösningar som gör att du helt glömt anledningen till att äga en egen bil. De som kommer bo i Nouvelle kommer vara en del av Sveriges största bilpool, ha ett kylrum för matleveranser, e-handelsboxar och fina cykellösningar. De kommer också via Upplands Väsbys pendeltågsstation ha 8 min till Arlanda och 29 min till Stockholm C.

Läs mer på kommunens hemsida

Close Panel